Prefabrik Ev alırken Neye Dikkat Edilir?

Prefabrik Ev alırken Neye Dikkat Edilir?

Prefabrik Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Prefabrik evler son zamanlarda oluşan yoğun talepler nedeni ile hemen hemen her yerde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle depreme dayanıklılığı konusunda tercih sebebi olan bu yapılar, her konuda olduğu gibi sıkı bir piyasa araştırması istemektedir ve prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gerekenler konusu bulunmaktadır. Prefabrik evin üretiminde kullanılacak malzeme kalitesinin düşük olması doğal olarak yapının fiyatını da düşürecektir. Ancak, bu konuda en önemli şey güvenilir seçimlerin yapılacak olmasıdır. Bazı durumlarda proje üzerinde görünen evlerin uygulamadan sonra ki halinde birebir aynı olmadığı gözlemlenmektedir. Bu durumda yapılacak ilk şey ise tamamlanmış olan prefabrik evlerin detaylı bir incelemesini yaptıktan sonra karar vermektir. Projenin büyüklüğü, yani metrekaresi de kurulumu gerçekleşecek alana göre uygulanmalıdır. Eksik veya fazla üretilen alanlar ev sahiplerinin bir hayli canını sıkacaktır. Yada, kurulum aşamasında sorunlar gelişecektir.

Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında ki bir diğer konu ise, üretilecek olan prefabrik evin iç dizaynıdır. İç dizaynın kullanışlı olması ve konumlandırılması iyi derecede yapılması gerekmektedir. Genelde müşteriler iç dizaynı kendileri belirler. Eğer herhangi bir izmir prefabrik ev üretici firmasından veya başka bir şehirde bulunan prefabrik ev firmasından teklif alıyorsanız mutlaka tercihin size bırakılıp bırakılmayacağını kontrol edin. Sonrasında ise, kullanılacak malzemenin markası ve kalitesi hakkında sorular sorup bilgi sahibi olun. Eğer aldığınız cevaplar karşısında tatmin olduysanız görüşmenize devam edebilirsiniz.

Gelelim bir diğer konuya. Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında ki bir diğer konu ise, üretilecek olan prefabrik evin duvar kalınlığıdır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu etkenler tabii ki ortaya çıkacak fiyatı da belirleyecektir ancak prefabrik evler insan için yaşam alanıdır ve ne kadar sağlam malzeme kullanılırsa o kadar iyidir. Herkesin bileceği gibi, duvar kalınlığı evin sağlamlığını belirler ve daha kullanışlı olmasını sağlar, ancak evin ısı problemini de ortadan kaldırır. Yani üretilecek prefabrik yapıda duvar kalınlığının ne kadar olacağı konusunda da bilgi sahibi olunmalıdır. Bunun yanı sıra bir diğer önemli konu ise, üretilecek olan evin çatısıdır. İklimine göre ülkemizde yerine göre zorlu hava koşulları bulunmaktadır ve basit malzemeler ile üretilip yerleştirilen çatılar ileride ev sahibi için baş ağrıtıcı sonuçlar doğurabilirler.

Buraya kadar kısa bir özet geçmek gerekir ise, izmir prefabrik ev üreticileri ve diğer şehirlerde bulunan üreticiler arasında ki fiyat farklılıkları evin üretiminde kullanılan malzemeye, ustalığa, çatı malzemelerine, duvar kalınlığına ve sunulacak diğer seçeneklere göre belirlenir. Eğer uzun vadeli bir yaşam alanı yaptırmayı düşünüyorsanız bizim net tavsiyemiz fiyatın düşük olmasına aldanıp yapıyı hayata geçirtmemeniz. İlk olarak tamamen bilgi sahibi olun ve üretici firmalar ile görüşme ortamı yakaladığınızda güçlü bir duruş sergileyin.

Bu yazımızda sizlere prefabrik ev alırken nelere dikkat etmeliyim adlı soruyu elimizden geldiği kadar anlatmaya çalıştık. Aklınızda başka bir soru veya öneri var ise sitemizin iletişim bölümünden veya teklif formundan bizlere ulaşabilirsiniz.

Yetkili Prefabrik / İzmir prefabrik ev imalatçısı.

Facebook Sayfamıza Giderek Üretimlerimizden Haberdar Olmak İçin Tıklayabilirsiniz.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Gönderiler

Aranacak Kelime